Kuchnia

Przystawki, przekąski, desery

Szynka z orzechami i owocami w galarecie babci Basi


Składniki

SKŁADNIKI : szynka konserwowa w plastrach ( 10 cm x 16 cm ) orzechy włoskie zmielone, majonez Winiary, owoce wg uznania.

Przygotowanie

Przygotowanie : Orzechy łączymy z majonezem ( ilość wg uznania), Wykładamy na szynkę , zawijamy i zalewamy gęstniejącą żelatyną ugotowaną na vegecie . Skład galarety: 2 płaskie łyżeczki vegety czerwonej ) na 1 litr wody 0,5 łyżeczki soli ) na 1 litr wody żelatyna bez przypraw Cykoria wg. przepisu ) na 1 litr wody [ ja na 1 litr wody dodaję 6 łyżeczek żelatyny] Przybieramy różnymi owocami . Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation