Kuchnia

Przystawki, przekąski, desery

Szynka w galarecie babci Basi


Składniki

Produkty : szynka konserwowa duża : 10 cm/16 cm sałata, jajka (1 jajko dzielę na 3 części, czyli n

Przygotowanie

Na początku robimy galaretę wg przepisu -żelatynę namaczamy w zimnej wodzie na 20 min , Następnie przegotowujemy wodę z solą i vegetą. zagotowujemy ją i przecedzamy jak na załączonym zdjęciu. Po wyznaczonym czasie podgrzewamy żelatynę do rozpuszczenia (nie zagotować !) i dodajemy do przecedzonej wody -studzimy. na szynkę wkładamy kawałek jajka , dodajemy majonezu,Szynkę zawijamy w trójkąt i wykładamy na sałatę wyłożoną na tacę lub półmisek , Dekorujemy półmisek .Następnie delikatnie zalewamy LEKKO już ZAGĘSZCZONĄ galaretą Wkładamy w chłodne miejsce lub do lodówki i czekamy aż zgęstnieje. Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation