Kuchnia

healthy eating

Mówimy stop, tradycyjnym kanapkom przedstawię wam moja wersja śniadaniową.

Składniki na "chleb":
3 łyżki otręb owsianych (zmielonych)
1 jajko
1 łyżka serka homogenizowanego naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka siemienia lnianego
szczypta soli
ziarna słonecznika łuskanego do posypania na wierzch

Wszystko dobrze wymieszać, ja mieszam łyżką, nie mikserem. Wylewam do kwadratowego pojemnika próżniowego, górę posypuje słonecznikiem i do piekarnika na 4 minuty.

Środek kanapki:
Kanapkę kroję na pół, dolną część smaruje białym serkiem homogenizowanym, posypuję gruboziarnistym pieprzem czarnym. Na to pokrojona w paseczki drobiowa szynka w majeranku i ogórek kiszony w kostkę. Na wszystko mix sałat z rukolą (z biedronki). Przykrywam górą, przekrawam na skos i mam dwa smaczne trójkąciki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation