Kuchnia

Kulinaria

Deser indyjski Falooda
syrop różany
zimne mleko
lody (owocowe, waniliowe, śmietankowe – jakie kto lubi)
owoce z puszki i/lub świeże (ze świeżych próbowałam mango i jabłko – mniam!)
posiekane orzechy, migdały lub/i pistacje
gruba słomka i wysokie szklanki
Do szklanki wlewamy syrop różany. Ile? Zależy od upodobań. Jak widzicie na zdjęciu wlałam ok. 1,5cm na taką wysoką szklankę. Dolewamy zimnego mleka, mniej więcej do połowy naczynia. Lejemy po ściance – wtedy syrop zostanie na dole i będzie ładnie wyglądał. Dodajemy owoce (jak widać na zdjęciu dodałam również makaron, ale jak mówiłam – niekoniecznie), na owoce wrzucamy 2 łyżki lodów, posypujemy orzechami i polewamy jeszcze odrobiną syropu. Uzupełniamy mlekiem do pełna, wbijamy słomkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation