Kuchnia

nalesniki racuchy

Szybkie Wegańskie Tortille z Pieczarkami
2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal)
Składniki:

oliwa do smażenia

pieczarki ok. 250g

papryka, kminek, pieprz i sól do smaku

tortille:

mąka pszenna ok. 100g

proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki

woda ok. 70ml

masło lub oliwa do smażenia

do podania sałata, awokado i pomidory
Wykonanie:

Zaczynamy od przygotowania tortilli (możecie użyć gotowych). Składniki na tortille mieszamy (jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy dodatkową mąkę). Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na cienkie placki.

Placki podsmażamy na odrobinie tłuszczu 1-2 minuty z obu stron. Na oliwie podsmażamy pieczarki (do całkowitego odparowania wody) i przyprawiamy. Pieczarki podajemy z plackami, sałatą, awokado i pomidorami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation