Kuchnia

Kącik kulinarny

Makaron ze szpinakiem i fetą

Składniki:

- makaron pełnoziarnisty
- szpinak
- puszka pomidorów
- pomidory suszone
- feta
- oliwa
- cebula
- czosnek
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować w garnku nieco większym, niż wskazywałabym na to jego ilość.

Na patelni rozgrzać oliwę. Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć. Kiedy będą lekko złote, wrzucić szpinak.
Kiedy już cały szpinak jest wiotki, wlać puszkę pomidorów i dorzucić posiekane pomidory suszone.

Doprawić, wymieszać.

Do tego czasu powinien się ugotować makaron. Należy go odcedzić na durszlaku, a następnie wrzucić do garnka z powrotem i zalać sosem z patelni. Włączyć podgrzewanie na minimum, posiekać fetę i domieszać do garnka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation