Kuchnia

ciasteczki i smaczności

Ciasto marchewkowe

4 jajka
8 łyżek stewii w pudrze (64 g)
2 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej razowej
1 i 1/4 szklanki oleju rzepakowego
2 i 1/2 szklanki grubo startej marchewki
1 opakowanie serka Philadelphia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
1 łyżka cukru pudru
1 szczypta soli

Rozdzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać delikatnie żółtka i stewię w słodziku. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy, olej i marchewkę. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 50 min. Po wystygnięciu posmarować kremowym serkiem oraz łyżką cukru pudru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation