Kuchnia

ciasteczki i smaczności

Kokosowy puch

Składniki
35 dag biszkoptów
łyżka mąki
szklanka mleka
szklanka cukru pudru
1/2 kostki masła
2 żółtka
kostka masła roślinnego
olejek waniliowy
masło do formy
wiórki kokosowe
połówki orzechów włoskich
szklanka wody i 50 ml rumu na poncz

Etapy przygotowania
Żółtko rozetrzyj z mąką, dodając stopniowo 3-4 łyżki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj, zestaw z ognia, wlej masę żółtkową, dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Ostudź. Oba rodzaje masła utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem. Dodawaj porcjami budyń, ubijając mikserem na pulchny krem. Biszkopty dobrze nasącz ponczem. Układaj je warstwami w natłuszczonej tortownicy, równomiernie przekładając kremem. Ostatnią warstwę - krem - obficie posyp wiórkami kokosowymi i ułóż połówki orzechów. Ciasto możesz też udekorować świeżymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation