Kuchnia

Rewolucja na talerzu

MIELONE Z UDŹCA INDYKA Z ZIEMNIAKAMI I BURAKAMI:

- 200g udźca z indyka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 1 mały pęczek lubczyku
- 1 małe jajko
- oliwa
- 1 burak
- 1 ziemniak
- 200g twarożku kremowego
- pół pęczka szczypiorku
- cytryna
- sól, pieprz

Umyte warzywa (ziemniaki i buraki) wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Posiekać cebulę, czosnek, natkę pietruszki i lubczyk, wsypać do mielonego mięsa. Dodać jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować kotleciki, kłaść je na wysmarowanej oliwą kratce. Wstawić do piekarnika po ok.30 minutach pieczenia warzyw i piec dalej z nimi przez 20 minut.
Zrobić twarożek: posiekać szczypiorek, połączyć z serkiem, skórką z cytryny i przyprawami. Twarożek podawać z gotowymi kotletami i warzywami.

tradycyjne danie liczy 570 kcal, nasza wersja 390 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation