Kuchnia

ZUPY

Grochówka wiejska

Składniki

25 dag grochu
1,5 l wywaru mięsnego (może być z kostki)
30 dag ziemniaków
liść laurowy
5 ziaren ziela angielskiego
duża cebula
10 dag wędzonego boczku
łyżka mąki
30 dag kiełbasy
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki majeranku
maggi
sól, pieprz

Etapy przygotowania

Groch opłucz, zalej wywarem, gotuj, aż będzie prawie miękki. Włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż z pokrojonym drobno boczkiem. Dodaj mąkę, zrumień, połącz z zupą. Włóż pokrojona na plastry kiełbasę, czosnek, przypraw do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation