Inne

papryka

PAPRYKI FASZEROWANE
Bardzo proste i szybkie danie:

Składniki:

3-4 papryki w zależności od potrzeb
0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
1 duża cebula
1/2 torebki ugotowanego ryżu
1 jajko ekologiczne
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ryż gotuję w lekko osolonej wodzie. Kroję cebulę w kostkę, do mięsa dodaję ugotowany ryż, cebulę (można wcześniej przesmażyć), jajko, solę i pieprzę do smaku. Papryki dokładnie myję, ścinam im kapelusiki i dokładnie oczyszczam z gniazd.

Tak przygotowane papryki napełniam farszem, przykrywam "kapeluszem" i wstawiam do rozgrzanego do 1700 piekarnika.

Do naczynia wlewam trochę wody bądź bulionu warzywnego.

Piekę aż skórka na paprykach będzie się marszczyć. Smacznego ;-)

zdrowo żyj
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation