Kuchnia

Obiad

Składniki

Naleśniki:
3 szklanki mąki
5 jajek L
2 szklanki wody gazowanej
2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka soli
...
Farsz:
500g ziemniaków
500g twarogu półtłustego
200g boczku
3 cebule
sól, pieprz
5-6 os.
60 min
łatwe
tanie
Przygotowanie

Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni teflonowej, bez oleju.
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Cebulę i boczek kroimy. Na suchej patelni podsmażamy boczek a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy cebulę. Smażymy do miękkości, co jakiś czas podlewając wodą. Ziemniaki rozgniatamy razem z twarogiem, dodajemy cebulę, boczek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Naleśniki napełniamy gotowym farszem. Przed podaniem możemy zapiec w piekarniku z serem lub podgrzać na suchej patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation