Kuchnia

KUCHNIA W PŁYNIE

Składniki:

500 ml mleka,

125 g drobnego cukru,

1 laska wanilii przecięta wzdłuż,

6 żółtek.
Krem custard szczególnie dobrze komponuje się z letnimi owocami sezonowymi. Wyobraźcie sobie soczyste truskawki lub jagody polane cienką warstewką aksamitnego, waniliowego kremu. Na jego bazie można przygotować pyszne waniliowe lody, zaś polana nim szarlotka czy owocowe crumble zyskają dodatkowy smak. Można też pokusić się o odrobinę klasyki i podać na stół brytyjskie trifle (deser z owoców, galaretek, kremu i bitej śmietany) lub "pływające wyspy" (znane także w Polsce pod nazwą "zupy nic"), czyli zanurzone w kremie angielskim gotowane bezy. Bez względu na to czy wybierzemy wersję sezonową czy bardziej uniwersalną, krem custard jest godny uwagi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation