Kuchnia

KUCHNIA W PŁYNIE

Ajerkoniak pinacolada

Składniki:

1 świeży ananas
400ml mleka skondensowanego słodzonego
200g cukru pudru
4 żółtka
100g likieru kokosowego
400g wódki 45%

Przygotowanie:
Wszystkie składniki ajerkoniaku powinny być co najmniej 12h w temperaturze pokojowej.
Ubijamy żółtka z cukrem na bardzo puszystą masę, można zrobić to na parze. Ananasa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Do ubitych żółtek dolewamy bardzo powoli mleko skondensowane ciągle miksując na wolnych obrotach, następnie łyżka po łyżce dodajemy pulpę ananasową dalej miksując, likier kokosowy i na końcu cienkim strumieniem dolewamy wódkę uważając by masa się nie zważyła! Gdy już wszystkie składniki się dobrze połączą, przecedzamy ajerkoniak przez sito pozbywając się większości niteczek z owocu. Przelewamy do butelek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation