Kuchnia

Co jeść

fit sałatka

SKŁADNIKI
0.5 opakowania świeżego szpinaku/baby spinach (jeśli nie ma, spróbuj z roszponką)
2 duże pomarańcze
0.5 średniego granatu
1 duże awokado
0.5-1 opakowania sera feta
garść płatków migdałów
Sos
4 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżeczka startej skórki pomarańczy
1 łyżka miodu
2-3 łyżki oliwy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pomarańcze kroimy na plastry.
Fetę kroimy na drobną kostkę.
Granat obieramy i oczyszczamy nasiona z niepotrzebnych skórek.
Awokado kroimy w kosteczkę.
Do miski wkładamy szpinak. Dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i awokado, granat, a następnie ozdabiamy plastrami pomarańczy. Posypujemy płatkami migdałów i pestkami słonecznika.
Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Sosem sałatkę polewamy dopiero przed podaniem. Można spróbować innych sosów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation