Kuchnia

Fit meals

Cynamonowy budyń z kaszy jaglanej
Składniki:

5 łyżek kaszy jaglanej
1 szklanka domowego mleka kokosowego
pół szklanki wody
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka miodu
3 ziarna kakao, np. takie
1 łyżka dobrego kakao bez cukru (np. takie)
1 łyżka masła migdałowego
3 migdały
banan lub jabłko

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną wsypuję do małego garnka i prażę przez około 5 min. na małym ogniu cały czas mieszając. Kiedy kasza zacznie wydzielać przyjemny orzechowy aromat dodaję do niej wodę i mleko kokosowe. Gotuję całość pod przykryciem do momentu, aż kasza będzie miękka i wchłonie całą płynną część – zajmuje to około 20 min. Ugotowaną kaszę jaglaną przekładam do blendera, dodaję miód, ziarna kakao i 1 łyżeczkę cynamonu. Następnie blenduję wszystko na gładki krem. Gotowy budyń przekładam do miski, dodaję banany, masło migdałowe i migdały – posypuję cynamonem i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation