Kuchnia

Fit meals

Krem z natki pietruszki z mlekiem kokosowym

Składniki na ok. 5 porcji:

3 pęczki natki pietruszki
1 mały seler
1 marchew
1 pietruszka
1 cebula
3 ząbki czosnku
ok. 500 g ziemniaków
200 g gęstego mleka kokosowego
1 łyżeczka oleju kokosowego
pieprz, sól, ostra papryka

wartość energetyczna 1 porcji: ok. 200 kcal
B: 4,5 g T: 8 g W: 27,3 g

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju kokosowym. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do garnka razem z zeszkloną cebulą, zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać umytą natkę pietruszki. Całość gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie zblendować, doprawić i dodać mleko kokosowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation