Kuchnia

Fit meals

Ryba w papilotach

Co kupić?

1 pstrąg
1 mała cukinia
1 papryka
1 garść liści szpinaku
8 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
0.5 cytryny
Sos
2 łyżki sosu sojowego
1 limonka
1 pokrojony ząbek czosnku
1 pokrojona papryczka chili

Jak przygotować?

Rybę umyj i osusz, do jej środka włóż plasterki cytryny.

Cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę.

Składniki sosu wymieszaj.

Na blasze do pieczenia rozłóż arkusz folii aluminiowej, ułóż na niej świeży szpinak, resztę warzyw i czosnek. Na środku umieść rybę, skrop sosem całość.

Złącz brzegi folii, tworząc zgrabny pakunek.

Rybę włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 15–18 minut (w zależności od wielkości ryby).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation