Kuchnia

owsianki

Piątek: Ananasowa owsianka z bazylią
Piątek, piąteczek, piątunio! Niech owsianka tego dnia będzie pierwszym krokiem w stronę zbliżającego się weekendu – prosta, wykwintna i efektowna.

Składniki:
3 łyżki płatków owsianych
szklanka soku ananasowego
tarta skórka z cytryny
szczypta cynamonu
szczypta soli
łyżka masła
plaster ananasa
kilka listków świeżej bazylii

Przygotowanie:
Ananasa pokrój na cząstki. Płatki podpraż w suchym garnku, dodaj sól, szklankę soku ananasowego i zagotuj. Odstaw na chwilę. Rozgrzej masło na patelni, wrzuć pokrojony ananas, dodaj szczyptę cynamonu i podsmaż na dość dużym ogniu. Owsiankę wlej do miski, a na niej ułóż ananasa. Całość posyp listkami świeżej bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation