Kuchnia

owsianki

Crumble
co przygotować?


900 g świeżych lub mrożonych śliwek
250 g masła
200 g brązowego cukru
250 g płatków owsianych
250 g mąki migdałowej
2 łyżki miodu
sposób przygotowania:

1. Śliwki umyj, przekrój na pół i wypestkuj (jeśli używasz świeżych owoców).

2. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i dwie łyżki miodu, podgrzej i skarmelizuj lekko owoce.

3. 150 g płatków owsianych zmiksuj na bardzo drobno, aż powstanie z nich mączka.

4. Wymieszaj razem mąkę migdałową, zmiksowane i całe płatki oraz brązowy cukier.

5. Dodaj do kruszonki zimne masło i rozdrobnij je palcami.

6. Na blachę wylej skarmelizowane owoce, a całość posyp kruszonką.

7. Piecz w temperaturze 180 stopni aż kruszonka nabierze złocistego koloru, około 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation