Kuchnia

moje gotowanie

Pierś kurczaka zapiekana z warzywami

2 pojedyncze piersi kurczaka bez skóry
10 ziemniaków
1 czerwona papryka
1 mała ostra papryczka
½ szklanki startego żółtego sera
sól i pieprz
natka pietruszki
oliwa

Przygotowanie:

Piersi kurczaka kroimy na pół i oprószamy solą i pieprzem. Obrane i umyte ziemniaki gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie, następnie kroimy je w plastry. Z papryki i papryczki usuwamy gniazdka nasienne, myjemy i kroimy w kostkę. Ziemniaki, paprykę i tarty ser wsypujemy do miski, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i przekładamy do formy do pieczenia.

Na ułożonej mieszance układamy kawałki piersi kurczaka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , zapiekamy ok. 30 minut. Wyjmujemy, posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki i jemy gorące. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation