Kuchnia

ciasta bez pieczenia

około 45 herbatników
1/4 szklanki roztopionego masła
250 g serka mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
400 ml śmietany kremówki
3 banany
2 opakowania budyniu waniliowego
3 szklanki mleka
polewa karmelowa
Ciastka pokruszcie i wymieszajcie z roztopionym masłem. Powstałą masę ułóżcie w tortownicy. Dobrze poodciskajcie i wsadźcie do lodówki na 2 godziny. Chodzi o to, by spód stężał.
Serek wymieszajcie z połową śmietanki i cukrem pudrem. Równomiernie rozprowadźcie na spodzie ciasta.
Banany pokrójcie w plasterki i ułóżcie na masie kremowej.
Przygotujcie budyń. Gdy ostygnie wylejcie go ostrożnie na banany.
Teraz ubijcie resztę śmietanki i rozprowadźcie ją na wierzchu. Ciasto wsadźcie do lodówki na co najmniej 3 godziny - a najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation