Kuchnia

ciasta bez pieczenia

KRÓWKA BEZ PIECZENIA

Składniki:

ok.40 herbatników kakaowych
0,5 l śmietanki 30% (schłodzonej)
1 serek mascarpone (250g; schłodzony)
4 łyżki kajmaku (masy krówkowej) (tutaj znajdziecie przepis jak przygotować kajmak: https://youtu.be/KSaKxcRo6Ek" rel="nofollow noopener noreferrer">https://youtu.be/KSaKxcRo6Ek )
1 słoiczek dżemu wiśniowego (ok.410g)
2-3 banany + sok z cytryny do skropienia, aby nie ściemniały
Składniki na górę ciasta:

8 łyżek masy krówkowej (tutaj znajdziecie przepis jak przygotować kajmak: https://youtu.be/KSaKxcRo6Ek" rel="nofollow noopener noreferrer">https://youtu.be/KSaKxcRo6Ek )
Płatki migdałów
Dodakowo:

Blacha o wymiarach 36×25 cm
Wykonanie:
Przygotowanie ciasta zaczęłam od zrobienia masy: ubiłam śmietanę wraz z mascarpone, dodałam kajmak i wmieszałam szpatułką do ubitej śmietany. Na dole blachy ułożyłam herbatniki, na nie wyłożyłam dżem, a następnie masę z kajmakiem. Do masy włożyłam pokrojone na plasterki banany. Na masie ułożyłam ponownie warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarowałam kajmak i posypałam płatkami migdałów. Ciasto schowałam do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation