Kuchnia

ciasta bez pieczenia

250 g serka mascarpone,
- 2 jajka,
- 50 g cukru
- 250 ml śmietanki kremówki,
- 6 podłużnych biszkoptów,
- 200 g malin,
- 200 ml parzonej kawy,
- 500 g roztopionej czekolady mlecznej.

Dodatkowo trzeba się zaopatrzyć w mikser, nożyczki i dwie plastikowe butelki.

PS. Na ostatniej stronie znajdziecie wideo, ale po obejrzeniu tych zdjęć i przeczytaniu instrukcji wszystko powinno być jasne :)

Najpierw do jednej miseczki wrzucamy dwa żółtka, cukier i mascarpone - ubijamy.
Na masie układamy rządek malin, a następnie dwa-trzy biszkopty uprzednio zamoczone w kawie.
Ponownie rozsmarowujemy masę, układamy więcej malin (po obu stronach foremki), środek zakrywamy dodatkowym kremem, na którym układamy więcej zamoczonych w kawie biszkoptów i całość zakrywamy resztą kremu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation