Kuchnia

ciasta bez pieczenia

Zadziwiająco pyszna czekoladowa kiełbaska
Składniki:
600g herbatników;
3 łyżki kakao;
150 ml mleka;
200g masła;
8 łyżek cukru.

Przygotowanie:
Rozdrabniamy herbatniki na duże okruchy (można wykorzystać maszynkę do mięsa lub blender).
Mieszamy kakao z cukrem.
Na powolnym ogniu rozpuszczamy masło z mlekiem, kakao i cukrem. Trzymamy na ogniu, aż cukier w całości nie rozpuści się i masa nie stanie się gładką, ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Wymieszamy herbatniki z płynną mieszanką do utworzenia gęstej masy.
Z otrzymanego ciasta zwijamy trzy kiełbaski i zawijamy je do spożywczej folii.
Kładziemy kiełbaski do zamrażarki do całkowitego zastygania (blisko 3 godziny).
Kiedy kiełbaska wystygnie, kroimy ją w plasterki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation