Kuchnia

Kolacje

Składniki:

•1 szklanka maślanki naturalnej
•1 szklanka mąki pszennej
•1 jajko
•po około 30 g serów: camambert, cheddara (startego na tarce), blue, feta
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•szczypta pieprzu
•garść rukoli
•połówka granatu
•2 łyżki soku z cytryny
•1 łyżeczka miodu
•1 łyżka musztardy


Wykonanie:

Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajko i mieszamy trzepaczką. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy energicznie trzepaczką, aby nie pojawiły się grudki. Następnie dodajemy pokrojone sery i starty cheddar, doprawiamy pieprzem i wszystko mieszamy. Odstawiamy na około 5 minut.

W tym czasie rukolę wkładamy do miski. W małej miseczce mieszamy sok z cytryny, musztardę i miód. Polewamy dressingiem rukolę, mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim placuszki, z dwóch stron na złoty kolor.

Placuszki zdejmujemy z patelni, układamy na talerzu, na wierzch wykładamy rukolę. Całość obficie posypujemy pestkami granatu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation