Kuchnia

Kolacje

Buddha Bowl, zdrowa miska pełna witamin

Składniki:
•1 dorodny słodki ziemniak
•olej kokosowy
•słodka wędzona papryka
•szczypta papryki chili
•garść fasolki szparagowej
•2 garście pomidorków daktylowych
•garść bobu
•1 avocado
•masło orzechowe ( z ziemnych i nerkowców ) ze szczyptą soli

Przygotowanie:
•Słodkiego ziemniaka obrać, pokroić w łódeczki, ułożyć na blasze od piekarnika. Skropić olejem kokosowym, obsypać słodką wędzoną papryką i papryką chili. Upiec do miękkości.
•Fasolkę szparagową umyć, odkroić końcówki, ugotować w osolonej wodzie.
•Bób ugotować w całości.
•Avocado obrać,przekroić w poprzek, a następnie pokroić w cienkie plastry. Plastry wydłużyć i zawinąć w różyczkę.
•Wszystkie przygotowane składniki ułożyć w głębszej misce, na środku ustawiając słone masło orzechowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation