Kuchnia

Likiery, nalewki

Likier cappuccino - PrzyslijPrzepis.pl

Likier powinien postać kilka dni w lodówce,po tygodniu nadaje się do spożycia.

500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
2 łyżki cukru z wanilią
3 łyżki cappuccino w ulubionym smaku
100 ml spirytusu

Do garnka wlać mleczko, dodać cukier i dobrze wymieszać. Postawić na ogień i delikatnie ogrzewać do rozpuszczenia cukru. Następnie dodać cappuccino i podgrzewać nadal aż się rozpuści i połączy z mlekiem. Zdjąć z ognia i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnego napoju cappuccino cienkim strumieniem dodawać spirytus cały czas mieszając. Przelać do lodówki. Odłożyć do lodówki. Po 3-4 dniach likier jest gotowy, należy stale przechowywać go w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation