Kuchnia

mięsa

Zapiekanka karkówka

składniki:

1 kg karkówki
10 pieczarek
6 plastrów żółtego sera
domowy ketchup
domowy majonez
1 duża cebula
sól morska
pieprz młotkowany z gorczycą i kolendrą

Składniki:

Karczek / karkówkę kroimy na 6 plastrów, które następnie nacinamy (ale nie do końca) tworząc kieszeń. Lekko rozbijamy każdy kawałek mięsa tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z gorczycą i kolendrą. Do środka każdej kieszonki kładziemy po 1 pieczarce pokrojonej w plastry i po 2 plasterki cebuli. Układamy karkówkę w natłuszczonej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation