Kuchnia

przekąski

karmelizowana marchewka
3-4 porcje do obiadu
Składniki
1,5 kg młodych marchewek
2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżeczka soli
pieprz do smaku
Przygotowanie
Marchew szorujemy szczotką, odcinamy nać i korzenie. Nie jest konieczne obieranie.
W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty i wkładamy do niej marchew. Najlepiej zostawić marchew na ok 30 minut, żeby sobie w tej marynacie poleżała.
Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Marchew wraz z sosem przekładamy do naczynia i żaroodpornego i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy około 40-45 minut w zależności od wielkości marchewek.
Podajemy na ciepło.
przepis z bloga dietetykrodzinny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation