Kuchnia

SOSY, PASTY, DRESSINGI

Krem Kinder bueno
100 g orzechów laskowych 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 8 łyżek mleka w proszku ok. 50 ml mleka + opcjonalnie: łyżka miodu Orzechy upraż na suchej patelni, tak aby pozbyć się z nich brązowych osłonek. Następnie przełóż je do misy blendera i zmiksuj na bardzoooo malutkie kawałeczki (powinno Ci to zająć ok. 3 min). Następnie dodaj serek waniliowy, mleko w proszku i zwykłe mleko. Miksuj jeszcze przez chwilę, aż do połączenia się składników. Teraz spróbuj i w razie potrzeby dodaj miodu i ponownie przez chwilę miksuj, aby wymieszać masę. Gotowy krem przełóż do słoiczka i włóż na parę godzin do lodówki, aby zgęstniał. Fajnie smakuje z porannymi naleśnikami, czy też codzienną owsianką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation