Kuchnia

drób

Udka z kurczaka - składniki:

- 4 udka z bioderkiem;

- 2 ząbki czosnku;

- 1/2 szklanki mleka;

- łyżeczka gruboziarnistej musztardy;

- 3 łyżki mąki;

- łyżeczka mielonej słodkiej papryki;

- 1/2 łyżeczki curry;

- 6 łyżek oleju;

- sól, pieprz.

Udka z kurczaka - sposób przyrządzenia:

Udka opłukać, czosnek rozetrzeć i dodać do mleka razem z musztardą. Wszystko doprawić solą. Mlekiem zalać mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Mąkę z papryką, curry i pieprzem wsypać do woreczka i wkładać do niego osączone udka. Wstrząsnąć kilka razy.

Mięso zarumienić na oleju. Przykryć i smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu. Można podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation