Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

kuskus z kurczakiem

Składniki:
40dag filetu z kurczaka
przyprawa do kurczaka
seler naciowy (6 pędów)
2 marchewki
czerwona papryka
mała cukinia
2 cebule
kawałek imbiru
olej
kasza kuskus
sól,pieprz
Przygotowanie:
1.Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Oprószyć przyprawą do kurczaka, odstawić na 15 minut pod przykryciem.
2. Warzywa umyć, obrać, pokroić w zapałkę, a cebulę w krążki. Imbir pokroić na cienkie paseczki.
3. Mięso zrumienić na oleju. Dodać cebulę i imbir, przez chwilę podsmażyć. Następnie włożyć warzywa, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić na małym ogniu aż warzywa będą miękkie (ale chrupiące). Doprawić solą i pieprzem.
4. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa podawać z kaszą.

Do potrawy pasuje każde chude mięso, którego nie trzeba długo dusić (schab, polędwiczki, filet z indyka).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation