Kuchnia

⇒ MAŁA CUKIERENKA ~ KOSTKI KINDER BUENO, TORTOWE & INNE » ☕️ …✽

Zdrowsze czekoladki z czterech składników, wegańskie, bez cukru
Zdrowsze czekoladki z czterech składników, wegańskie, bez cukru
Składniki:
110g oleju kokosowego nierafinowanego
70g dobrego kakao bez cukru
200g masła migdałowego lub orzechowego (użyłam masła migdałowego z kawałkami migdałów)
1/3 szklanki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego

1. Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i podgrzewamy, mieszając, aż olej koksowy się rozpuści (nie gotować!), powstanie gęsta masa.

2. Zdjąć z ognia i czekoladową masę przełożyć do kwadratowej blaszki 20x20cm (lub małej keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 2 godziny.

3. Gdy masa stężeje, deser kroimy na małe prostokąty, przechowujemy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation