Kuchnia

ciasto na czasie

Twix caseros - Pecados de Reposteria
Na podstawie:
250 g mąki
120 g cukru
pół łyżeczki soli (około 3 g)
60 g masła i zimnej, pocięte na kostki
1 łyżka ekstraktu z wanilii
200 ml śmietany (co najmniej 30-35% tłuszczu)

Dla toffi:
125 g cukru
40 ml wody
60 g masła w temperaturze pokojowej, a na małe kawałki.
75 ml bitej śmietany (35% M. G.)
Szczypta soli

Dla polewą czekoladową:
250 gramów couverture.

1. bazowej. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wymieszać cukier z solą, dodać masło i pracować mieszaniny aż ma konsystencję grubych bułką tartą. Wymieszać wanilię i śmietanę i dodać do mieszanki mąki i masła. Dobrze wymieszać i umieścić w misce lub prostokątną tackę, która może być pieczony. Piec około 30 minut, aż zacznie brązowy powierzchni. Ochłodzić się całkowicie w temperaturze pokojowej.

2. toffi. W ciężkich dnie garnka, wymieszać cukier i wodę na średnim ogniu, aż się rozpuści. Dodać masło, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż osiągnie złoty kolor karmel (będzie to potrwać kilka minut). Zdjąć z ognia i wlać śmietanę, które trzask, jakby chciał uciec z rondla. Dobrze wymieszać i umieścić go z powrotem do ognia, pozwalając zagotować, a następnie w dół ogień gotować na małym ogniu około 25 do 35 minut, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Zalać bazę i zimne i chłodne, jeśli to możliwe, przez całą noc.

3. Czekolada. Rozpuścić czekoladę w rondlu kąpieli. Na zewnątrz wiadro wody nie powinna osiągnąć więcej niż połowę wysokości rondelku. Utrzymanie średniej temperatury, tak że czekolada rozpuszcza się, ale nie dopuszczając go do wrzenia w dowolnym momencie. Pokrój ciągnąć przygotowuje podobną grubość i przekazać je jeden do jednego przez roztopionym czekolady. Zostaw laski na papierze do pieczenia, aż czekolada jest solidny. Można zapisać kilka dni owinięte w papier w hermetycznym pudełku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation