Kuchnia

mięsko

mięso mielone w cieście francuskim

Składniki:
- 1 gotowe ciasto francuskie
- około 400 g mięsa mielonego
- 1 cebula (drobno posiekaną)
- kilka pieczarek (oczyszczone i pokrojone w kostkę)
- ½ czerwonej papryki (pokrojona w kostkę)
- 1 jajko
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól, pieprz
oraz:
- 1 żółtko lub jajko do posmarowania ciasta

Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić w 1,5 centymetrowe paski. Mięso mielone włożyć do miski, dodać pokrojone składniki, jajko, bułkę tartą i przyprawy i dokładnie wymieszać.
Uformować duże kotlety. Ciastem francuskim opleść kotlety formując kratkę.
ołożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Kotlety piec około 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation