Kuchnia

kulinaria

Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem | Kwestia Smaku

2 tortille pszenne
3 jajka
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka maku
6 kawałków suszonych pomidorów
3 łyżki posiekanego szczypiorku
10 cm kawałek świeżego ogórka
garść rukoli

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, dodać majonez i musztardę, doprawić solą i pieprzem i rozgnieść razem widelcem.
Otrzymaną pastę rozsmarować na tortillach, posypać makiem, pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i rukolą. Dodać obranego i pokrojonego na cienkie i długie plasterki ogórka.
Zwinąć roladki w miarę ciasno, następnie pokroić na ok. 2 cm kawałki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku, udekorować rukolą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation