Kuchnia

kulinaria

Roladki z tortilli z szynką parmeńską, pomidorem i parmezanem | Kwestia Smaku

2 placki tortilli
100 g serka śmietankowego, kremowego typu Almette
4 - 6 plasterków szynki parmeńskiej
4 liście sałaty
2 łyżki majonezu
1/4 szklanki tartego parmezanu
2 średnie lub małe pomidory
2 szczypty suszonego oregano
kilka listków bazylii
zielone oliwki
opcjonalnie - płatki chili

Tortillę posmarować serkiem, ułożyć plasterki szynki, następnie dodać liście sałaty, posmarować je miejscami majonezem, ułożyć plasterki pomidora i posypać tartym parmezanem.
Posypać suszonym oregano i dodać liście bazylii. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz ewentualnie płatkami chili, zwinąć tortille w miarę ciasno w rulonik.
Pokroić na porcje i spiąć je wykałaczkami. Ułożyć na półmisku. W każdą wykałaczkę włożyć zieloną oliwkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation