Kuchnia

Mięsne

Galaretka z żołądków drobiowych | Di bloguje

40 dag żołądków drobiowych
1 jajko
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 puszki zielonego groszku
1 kostka bulionu warzywnego
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
3-4 łyżki żelatyny
sól, pieprz

Żołądki opłukać i przełożyć do garnka - zagotować, zlać wodę i ponownie umyć.
Gotować w osolonej wodzie z listkami laurowymi i zielem angielskim (do miękkości).
Ostudzić i pokroić w paseczki.
W międzyczasie ugotować marchew oraz pietruszkę (w całości) - z dodatkiem kostki bulionowej i osobno jajka (na twardo).
Warzywa i jajka pokroić w plasterki.
Żelatynę rozpuścić w wywarze (około 1 litra).
Doprawić do smaku.
W formie ułożyć jajka, marchew, pietruszkę, groszek oraz żołądki.
Całość zalać galaretką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation