Kuchnia

Gdzie kucharek sześć

PIERSI Z PIECZARKAMI W SOSIE JOGURTOWYM

Składniki:
1 pierś z kurczaka
5-6 dużych pieczarek
1 średnia marchewka
0,5 dużego gęstego jogurtu
1 łyżka maizeny
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek

Przygotowanie
Piersi pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanym teflonie. Wrzucić obrane i pokrojone w plasterki pieczarki i podlewając wodą, podsmażyć na złoto. Dodać starą na tarce marchewkę i przyprawić przyprawami. Zalać szklanką przegotowanej wody.
W naczyniu wymieszać jogurt z maizeną. Mięso z pieczarkami zestawić z ognia i wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Postawić na bardzo małym ogniu aby jogurt się zagrzał. Nie doprowadzić do wrzenia, bo jogurt się zetnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation