Kuchnia

Kuchnia Afrykańska

Kapusta po afrykansku
kapusta pekińska 1 duża
cebula 1 duża
pomidory pelati duża puszka
kozieradka mielona
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Kapustę pekińską pokroić w niezbyt cienkie paseczki, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i podgotować na półmiękko.
W tym czasie posiekać grubo cebulę, zeszklić na oleju, wlać pomidory i lekko odparować.
Kapustę odcedzić (niezbyt dokładnie), dodać pomidory i doprawić wszystko do smaku zmieloną kozieradką, pieprzem i solą.
Dusić razem 15 minut, a na koniec dodać 2 łyżki świeżego masła i dokładnie wymieszać.
Gotową kapustę można też posypać posiekanym koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation