Kuchnia

Kuchnia Afrykańska

1 główka młodej kapusty

1 pęczek szczypiorku

pęczka koperku

pęczka pietruszki

1 puszka pomidorów pokrojonyc

kostki masła

1 szklanka wody

sól, pieprz

kostka rosołowa
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Poszatkowaną kapustę wkładamy do miski i zalewamy ją wrzątkiem, po około 5 minutach odcedzamy.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło, szklimy cebulę i dodajemy sparzoną kapustę, zalewamy to wszystko małą ilością wody, tak aby kapusta się nie spaliła. Wszystko razem dusimy doprawiając solą, pieprzem i kostką rosołową. Gdy kapusta będzie już na wpół miękka dodajemy posiekany szczypiorek,
koperek i pietruszke oraz pomidory z puszki Przykrywamy pokrywką i prużymy na małym ogniu do momentu aż kapusta będzie miękka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation