Kuchnia

W KUCHNI

Klopsiki z jajek i brokuła - radoscjedzenia.com
1 brokuł
6 dużych jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
1 duża cebula
75 g startego żółtego sera (ok. 3/4 szklanki)
masło do usmażenia cebuli
olej
bułka tarta
sól, pieprz
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, ale żeby był jeszcze lekko twardy, a nie rozpadający się. Wystarczy kilka minut, żeby był gotowy. Brokuła dokładne odsączyć, ponieważ mocno nasiąka wodą. Ostudzić i drobno posiekać.

Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na maśle.

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i drobno posiekać.

Ser zetrzeć na dużych oczkach.

Do miski włożyć posiekanego brokuła, ugotowane i posiekane jajka, usmażoną cebulę, 1 surowe jajko, starty ser. Masę dobrze doprawić solą i pieprzem, ponieważ brokuł jest dosyć mdły. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, żeby się zrumieniły.

Kotleciki najlepiej podawać z konkretnym sosem, np. chrzanowym lub musztardowym.

1 brokuł
6 dużych jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
1 duża cebula
75 g startego żółtego sera (ok. 3/4 szklanki)
masło do usmażenia cebuli
olej
bułka tarta
sól, pieprz
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, ale żeby był jeszcze lekko twardy, a nie rozpadający się. Wystarczy kilka minut, żeby był gotowy. Brokuła dokładne odsączyć, ponieważ mocno nasiąka wodą. Ostudzić i drobno posiekać.

Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na maśle.

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i drobno posiekać.

Ser zetrzeć na dużych oczkach.

Do miski włożyć posiekanego brokuła, ugotowane i posiekane jajka, usmażoną cebulę, 1 surowe jajko, starty ser. Masę dobrze doprawić solą i pieprzem, ponieważ brokuł jest dosyć mdły. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, żeby się zrumieniły.

Kotleciki najlepiej podawać z konkretnym sosem, np. chrzanowym lub musztardowym.
1 brokuł
6 dużych jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
1 duża cebula
75 g startego żółtego sera (ok. 3/4 szklanki)
masło do usmażenia cebuli
olej
bułka tarta
sól, pieprz
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, ale żeby był jeszcze lekko twardy, a nie rozpadający się. Wystarczy kilka minut, żeby był gotowy. Brokuła dokładne odsączyć, ponieważ mocno nasiąka wodą. Ostudzić i drobno posiekać.
Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na maśle.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i drobno posiekać.
Ser zetrzeć na dużych oczkach.
Do miski włożyć posiekanego brokuła, ugotowane i posiekane jajka, usmażoną cebulę, 1 surowe jajko, starty ser. Masę dobrze doprawić solą i pieprzem, ponieważ brokuł jest dosyć mdły. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, żeby się zrumieniły.
Kotleciki najlepiej podawać z konkretnym sosem, np. chrzanowym lub musztardowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation