Kuchnia

W KUCHNI

Czosnkowa jajecznica z cukinią
Żeby nieco odmienić pospolitą jajecznicę proponuję jej cukiniowe wcielenie. Takie danie wyszło mi całkiem przez przypadek, kiedy to trzeba już było zużyć cukinię a miałam zamiar smażyć jajka. Jak wiadomo cukinia jest mdła więc aby nie zepsuła mi jajecznicy dodałam ząbek czosnku i to było to. Dodatkowo przyprawiłam mieloną papryczką chilli. Pycha:)



Składniki dla 2-3 osób:

4 jajka
1 cukinia
2-3 łyżki mleka
1 ząbek czosnku
łyżka masła+ łyżka oleju
sól, pieprz, mielona papryka

W kubku "rozbełtać" jajka z mlekiem. Rozgrzać masło z olejem na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną cukinię i smażyć aż się lekko przyrumieni. Wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu cały czas mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mielona papryką.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation