Kuchnia

Dania obiadowe - wieprzowina i wołowina

Pulpety mielone w sosie pomidorowo-musztardowymPomysł na tradycyjne danie w nieco innej odsłonie i co najważniejsze nie jest zbyt czasochłonne.

Kotlety mielone przygotować wg tradycyjnego sposobu, usmażyć je na tłuszczu. Przygotować sos:

1-1,5 szklanki wody

1/4 kostki masła

2 łyżki mąki pszennej

2 łyżeczki przecieru pomidorowego

2 łyżeczki musztardy

Wodę zagotować. Masło stopić, dodać mąkę i przygotować zasmażkę, która powoli wlewać do gotujacej się wody. Wymieszać i dodać przecier oraz musztardę. Doprawić do smaku.

Kotlety mielone ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać przygotowanym sosem.

Zapiekać ok. 30 min. w temp. 200oC. Przed końcem zapiekania posypać startym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation