Kuchnia

Dania obiadowe - wieprzowina i wołowina

Mielone w sosie meksykańskim
Takie mielone również mogą zagościć na świątecznym stole, jako dodatkowe danie. Wykonasz je w zaledwie 30 minut, a smak tak przygotowanych kotletów rozpływa się w ustach. Kolacje karnawałowe, imprezy to jest danie, którego właśnie szukasz. Spróbuj przekonaj się Sama.
Czas przygotowania 30 minut
13 porcji

Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 cebula
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• Sól
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki śmietany 12%
• Olej do smażenia
• 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
• 480 g czerwonej fasolki w puszce
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułkę tartą i wlewam śmietanę. Wyrabiam masę mięsną, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
2. Do garnka wlewam sosy, dodaję fasolkę odlaną z zalewy i gotuję.
3. Sosem polewam kotlety.
4. Gotowe.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation