Kuchnia

II śniadanie

Sałatka twarogowo-fasolowa
banan
herbata owocowa

Składniki na 8 porcji:
400 g chudego sera twarogowego
200 g fasolki szparagowej (mrożona)
1 jabłko
4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy
3 szklanki jogurtu,
Sól
Sok z cytryny

Ser pokrój w kostkę. Ugotowaną i ostudzoną fasolkę pokrój w kawałki o długości ok. 1 cm. Czosnek obierz, rozetrzyj z solą, wymieszaj z musztardą i jogurtem. Jabłko umyj, obierz, utrzyj na tarce z dużymi otworami, skrapiając sokiem z cytryny, a następnie wymieszaj z jogurtem. Sos przypraw do smaku solą. Ser połącz z fasolką i koperkiem. Wymieszaj z sosem. Podawaj bez dodatków lub z ciemnym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation