Kuchnia

II śniadanie

Sałatka brokułowo-pieczarkowa

Składniki na 8 porcji:
500 g brokułów
300 g pieczarek
1 puszka kukurydzy
4 jajka
1 czerwona cebula

sos:
2 łyżki majonezu,
1 łyżka jogurtu greckiego,
1 łyżka soku z cytryny,
świeżo zmielony pieprz, sól, cukier do smaku

Jajka ugotuj na twardo. Brokuły podziel na różyczki, pieczarki pokrój w podobnej wielkości kawałki. Wrzuć na osoloną, wrzącą wodę i gotuj ok. 4 - 5 minut (nie rozgotuj!). Odcedź i wrzuć na 2 minuty do garnka z lodowatą wodą (wtedy brokuły są jędrne i zielone). Cebulę pokrój w kostkę, dodaj odsączoną kukurydzę, brokuły, pieczarki, posiekane jajka. Wymieszaj z sosem i odstaw na 1 godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation