Kuchnia

II śniadanie

herbata owocowa
rzodkiewki

Naleśniki z kuskusem i kiełkami

Składniki na naleśniki (4 sztuki):
4 łyżki mąki pszennej (typ 550)
2 łyżki mąki żytniej razowej (typ 2000)
1 jajo
½ łyżki oleju
4 łyżki otrębów
½ szklanki mleka 0,5% tł.
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)

Farsz:
1 szklanka kuskusu
2 łyżki oliwy z oliwek
50 g rodzynek
1/3 szklanki kiełków rzodkiewki
1/3 łyżeczki przyprawy 5 smaków
2 łyżki miodu

Naleśniki: Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Farsz: Ugotowany kuskus wymieszaj z namoczonymi rodzynkami, oliwą i kiełkami. Dodaj miód i przyprawę 5 smaków. Wszystko wymieszaj i nałóż na naleśniki. Zwiń w rulony. Możesz odciąć nierówne końce rulonów tak, aby widać było nadzienie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation