Kuchnia

kulinaria

Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i serem feta

Farsz:
- pół opakowania mrożonego szpinaku
- ser feta
- całą pierś z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- przyprawa gyros
- łyżeczka masła

Ciasto naleśnikowe:
- 25 dag mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- szklanka mleka
- szklanka wody
- szczypta soli

Pół paczki szpinaku mrożonego rozpuścić z łyżką masła na ogniu. Osobno podsmażyć pokrojoną cebulę z czosnkiem. Pierś z kurczaka pokroić w kostki, przyprawić przyprawą gyros i wrzucić do szklącej się cebuli; smażyć.Następnie dodać usmażone kawałki piersi z kurczaka do rozpuszczonego szpinaku i wymieszać. Na końcu dodajemy ser feta do jeszcze ciepłego kurczaka i szpinaku, żeby ładnie się rozpuścił i przybrał konsystencji kremu.

Robimy ciasto na naleśniki. Po przewróceniu naleśnika na patelni, nakładamy farsz i zawijamy.

Smacznego ! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation